Hundar till hundra procent!

Halloj! Fredagen är här igen vilket betydeeeeeer, massvis med hundar i parken, och tacos såklart!

Som vanligt är jag ledig på Fredagar, så imorse startade jag dagen med att färga håret! Efter det så gick vi till svenska konsulatet här i Valencia för att rösta i valet nu 2018! Jag har aldrig röstat tidigare, förra valet 2014 så fyllde jag 18 efter valet eftersom jag är född så sent som 7 November. Men nu är det gjort, känns toppen! Jag kommer aldrig att diskutera politik i min blogg och därför inte nämna vad jag har röstat på heller, men det jag kan säga och bara måste säga är att jag absolut INTE röstar på SD, dom kan gå och lägga sig tycker jag! 

Nog om det, vi tog en kaffe i stan och sedan har det varit ganska lugnt idag, lagade tacos till middag eftersom att det är ju Fredag trots allt!

Nu under hela kvällen har vi varit i parken med våran lilla valp Mino som har fått leka med sin bästa kompis, en tax valp som bara är 1 månad yngre än honom!😇
Det är otroligt mycket hundar i parken på eftermiddag/kvällen, alla möjliga raser och storlekar. Alla har hundarna lösa så det är upp emot 20st hundar som bara springer omkring och leker. Så härligt att se kan jag lova!😍
Det händer ju aldrig i Sverige att det är så mycket hundar på samma plats som leker med varandra, så det är verkligen ovanligt för mig men som sagt härligt. Alla är snälla och jag har aldrig sett att det blivit något riktigt bråk trots så många hundar, bara lite högljuda skall ibland, haha. 

Nu när jag ändå pratar om hundar så måste jag faktiskt få klaga på en grej här i Spanien. När du är ute och går med din hund på en vanlig promenad i koppel(alltså inte i parken), så hälsar alla på den och då menar jag verkligen ALLA. Dom kollar inte ens ägaren i ögonen, dom frågar inte om dom får klappa, nej dom lyfter bara upp hunden utan att säga ett ord till ägaren. Just nu här i Spanien är det ju inte ett stort problem att alla hundar blir glada och vill hälsa på alla för här verkar det ju vara så, även om jag blir lite irriterad när dom verkligen tar upp hunden från marken och jag måste stoppa vissa för att jag tycker att dom lyfter hunden fel, men när vi kommer tillbaka till Sverige sen så kan det bli problem! Nu är Mino så van att alla vill klappa och hålla i honom att han springer mot folk så fort dom kommer i närheten, vilket kan bli jobbigt när det väl kommer någon som inte vill hälsa. Vi har provat att bara fortsätta gå och liksom visa att vi inte vill men då börjar vissa bara smacka med läpparna åt hunden istället(precis som att kom hit, kom hit) och det gör mig ännu mer arg när dom ser att man försöker gå iväg men dom bara fortsätter söka kontakt med hunden. Jag är abslout inte osocial av mig men när det är runt 5-10 personer som ska stanna och hälsa på VARJE promenad blir man less(Visst vi bor i en stor stad så det är mycket folk men ändå).
Jaja det är som det är, behövde bara ventilera lite om det! 

När vi kom hem nu för ca 1 timme sedan så fick Mino ta en dusch, han gillar verkligen att duscha. Hur söt är han inte när han ska torka i handduken sedan?💟

Toast skagen på en helt vanlig onsdag!

Hallå! Onsdag lika med lill-lördag!😌

Det är fortfarande extremt varmt i Spanien! Känns som att man blir helt orklös och tappar aptiten. Jag tycker alltid att det är svårt att få i mig både mat och dryck när det är varmt även fast det borde vara då man behöver det som mest.
Då kom jag på den brillianta idén, toast skagen till middag! Det brukar ju normalt sett vara en förrätt så jag tänkte att det borde passa perfekt i denna värme när man ändå inte känner för att äta en hel brakmiddag.😋

Jag har aldrig i hela mitt liv lagat toast skagen och inte min pojkvän heller så det var spännande, men jag tycker att vi lyckades rätt bra! Den största skillnaden var nog att vi använde persilja istället för dill. För det första är jag inte jätte förtjust i dill och för det andra så hittade jag det inte i affären heller, kan bara vara på två sätt, antingen var den slut eller så har den ett väldigt konstigt namn på spanska som jag inte känner igen och ser ut som något helt annat än dill haha😂

Såhär fina blev dom!💟
Vi blandade ihop hackad persilja, hackad rödlök, räkor, majonäs, och något som liknar gräddfil/creme fraiche som vi använder här i Spanien till dipp osv. Klämde även ut lite citronsaft i röran och tillsatte lite salt och peppar. Bröden är färdigköpta utan kanter så dom har vi stekt i stekpannan med smör.

Tisdagkväll och 10 saker du INTE visste!

Hej på er! Helgen swishade förbi och nu är det redan Tisdag! 😃
Vi har tagit det ganska lugnt och bara haft det mysigt dom senaste dagarna med lite hundträning i parken. Även kollat igenom en hel del av serien Black Widows, den handlar om tre kvinnor som är gifta med idioter till män så dom bestämmer sig för att ta ihjäl sina egna män. Ganska sjuk serie men väldigt rolig också måste jag säga, en av änkorna pratar svenska, den andra norska och den tredje talar danska. Ni kan se den på viafree om ni har tråkigt någon helg! 😉
Jag har fortsatt med meditation på kvällarna så jag ska köra det några kvällar till och komma med en utvärdering här på bloggen, men hittils har jag somnat snabbare iallafall.

Som ett litet extra tillägg såhär på en tisdagskväll så tänkte jag slänga upp en lista på 10 saker som du inte visste, jag har inte vetat dom här sakerna tidigare iallafall så jag har kört en liten research så får vi se om det är något ni känner igen eller inte!

1. Vi har fått en signal från rymden år 1977 som varade i 72 sekunder, men vi vet än idag inte hur eller var den kom ifrån!
Min kommentar: Jag älskar rymden och jag tror verkligen på att det finns annat liv där ute, vi kan nog inte ens föreställa oss hur många planeter det finns där ute som nästan är som jorden. 
 
2. Fästingar är ingen insekt! Den är släkt med spindlarna och har 8 ben.
Min kommentar: Alltså fy f*n, nu blev fästingarna ännu äckligare i mina ögon eftersom jag är livrädd för spindlar också...
 
3. Det finns tydligen runt 22 tusen objekt som svävar runt jorden, allt från satelliter till rymdstationer.
Min kommentar: Wow! Jag trodde det var typ 100st... Haha hur mycket jag än läst om rymden har jag aldrig hört detta!
 
4. Coca-cola säljs i alla länder förutom 2st och det är Nordkorea och Kuba. Dock tror dom att det bara kommer vara Nordkorea i slutändan som inte säljer coca-cola.
Min kommentar: Jag kanske borde flytta till Nordkorea då för att bli av med mitt coca-cola beroende som inte är så lätt att bli av med kan jag lova. 

5. Antagligen så påverkas inte människans sömn pga fullmåne. För längesedan så påverkade fullmånen vissa människors sömn pga det starka ljuset. Men idag så är vi omringade av så mycket ljus att en fullmåne inte kan vara orsaken till din dåliga sömn, dock finns det väldigt många teorier om detta.
Min kommentar: Jag har undrat många gånger vad som kan göra att vissa säger att dom sover dåligt vid fullmåne men jag har aldrig i min vildaste fantasi kunnat ana att det har med ljuset att göra, man har väll rullgardiner?
 
6. En studie visar att barn vars föräldrar stoppar barnets napp i sin egen mun innan dom ger den till barnet visar att dom barnen löper mindre risk för astma och allergier.
Min kommentar: Jag har både astma och allergier så jag tror jag ska ta och fråga min mamma hur hon har gjort haha 😅
 
7. Gurka kan bota dålig andedräkt! Håll en gurkskiva mot gommen i ca 30 sekunder, det gör att fytokemikalierna i gurkan tar död på illaluktande bakterier.
Min kommentar: Låter för bra för att vara sant nästan, jag har nog aldrig lidit av dålig andedräkt förutom när jag ätit vitlök, haha men får väll testa på hunden. 😂
 
8. Att skratta i 10 minuter kan göra att du bränner ca 20-40 kalorier!
Min kommentar: Kanske är därför jag har så svårt för att gå upp i vikt, för att jag får skratt attacker rätt ofta!😆
 
9. Paret från filmen Titanic(Leonardo DiCaprio och Kate Winslet) hjälpte till att betala avgifter till sjukvård för den sista Titanic överlevaren, så hon inte skulle behöva sälja av fler titaniska minnen för att få ihop det ekonomiskt.
Min kommentar: Så snällt!😇
 
10. Läkare i Los Angeles strejkade under år 1976, det konstiga var att dödligheten minskade med totalt 18% under samma period.
Min kommentar: Hmm, låter skumt, kan det ha varit läkare som testade olika mediciner i smyg och låtsades att det var vanliga värktabletter?
 
Sådär! Ganska intressant tycker jag, man säger ju att man lär sig något nytt varje dag men nu har jag lärt mig minst 10 saker idag! Ha en fin kväll!💟

Positivitet och energi

Hej på er! Fredagskvällen är här, visst är det härligt?😄

Jag började faktiskt att skriva på ett inlägg tidigare idag, om mina högsta drömmar här i livet. Men jag kände ingen ro till att skriva då det var fullt av saker på hela skrivbordet, tvätt som skulle hängas, saker låg framme överallt, ja ni vet hur det kan bli ibland.
Så jag avbröt mitt skrivande och började storstäda istället, så inlägget om mina drömmar får vänta till en annan gång.
Nu är allt skinande rent, jag fick ett sånt bra flow när jag väl började att jag inte kunde sluta. Allt är bortplockat och sorterat. Skinande speglar och allt är dammtorkat, golven är skurade och doftljusen är tända. Nu känner jag ett otroligt lugn, så skön känsla att se sig omkring nu och känna doften av nystädat!

För att må bra, för att varva ner, för att inte känna sig stressad och för att få mer energi så har jag nu några viktiga tips, som jag vet funkar.
Vad det än är du är stressad över så pausa det för ett tag, för ingenting blir 100% bra när du stressar samtidigt som du gör det du "måste" göra.
Lägg ifrån dig telefonen för ett tag. Städa undan för att sedan när du är klar känna ett mer lugn än vad du gjorde innan. Har du alltid fint och städat så passa på att rensa garderoben på gamla kläder istället, eller varför inte ta en promenad och bara kolla på hur fin himlen egentligen är.
När du känner dig klar och bekväm i omgivningen runt om dig så tänd ett ljus och bara känn lugnet för ett tag. När du sedan ska påbörja det som du tidigare pausade, oavsett om det är jobbrelaterat eller privat så tänk att det är aldrig någonting som kommer att hindra dig från att lyckas så länge du är målmedveten! Så länge du har ditt mål där, så länge du har satt ett mål som är relativt för dig att klara av så kommer du att klara det! 
Även om du inte lyckas just denna gång så har du en revanch för nästa gång.
Glöm aldrig heller att om du har en positiv inställning så kommer du att få en bättre dag med fler möjligheter. Ibland behöver man bara byta fokus från den här jätte viktiga grejen till något annat för en stund, för att senare ta upp det igen med en bättre känsla i kroppen.
Jag tänker ofta på det som mamma brukar säga till mig -"Den energin du sänder ut i universum sänder universum tillbaka till dig".

Weekend

Helgen har börjat! Iallafall för mig så startar helgen oftast redan på Torsdagkväll! 😇

Vanligtvis så brukar jag vara extra taggad när det blir helg! Troligtvis för att jag då har så mycket att se fram emot att göra! Även att bara få ta det lugnt och ha mysiga kvällar med film och snacks, utan att behöva känna stress över väckarklockan som ringer på morgonen på veckodagarna. Men senaste tiden har jag varit ganska sliten och sovit dåligt, vilket jag aldrig haft problem med någonsin! Jag är alltid den som somnar på 5 minuter bara jag får ett täcke, och med ett täcke, ja då kan jag verkligen somna vart som helst och när som helst! Kanske kan jag skylla på att det är därför jag sovit dåligt senaste tiden. Att det har varit så otroligt varmt här i Spanien under en längre tid nu så det helt enkelt inte varit möjligt att använda ett täcke när man ska sova, haha! 😂
Jag har tänkt på att försöka börja med lite meditation på kvällarna och se om det hjälper mig att somna och vakna upp utvilad. Jag kan köra en uppföljning om hur det gått med meditation om ungefär en vecka så jag hinner leva mig in i det lite! 

Idag har vi tagit det lugnt, eftersom ingen av oss haft speciellt mycket energi. Medans jag jobbade sista timmen så fixade min pojkvän tacos till middag, så gott! Kommer aldrig att bli less på tacos! När vi rastade hunden på eftermiddagen så gick vi en annan runda än vad vi brukar och fick då syn på en otroligt fin kyrka som vi inte upptäckt tidigare så det blev lite fotografering idag också!

 
En vänlig själ erbjöd sig att ta bild på oss, så snällt!