Tisdagkväll och 10 saker du INTE visste!

Hej på er! Helgen swishade förbi och nu är det redan Tisdag! 😃
Vi har tagit det ganska lugnt och bara haft det mysigt dom senaste dagarna med lite hundträning i parken. Även kollat igenom en hel del av serien Black Widows, den handlar om tre kvinnor som är gifta med idioter till män så dom bestämmer sig för att ta ihjäl sina egna män. Ganska sjuk serie men väldigt rolig också måste jag säga, en av änkorna pratar svenska, den andra norska och den tredje talar danska. Ni kan se den på viafree om ni har tråkigt någon helg! 😉
Jag har fortsatt med meditation på kvällarna så jag ska köra det några kvällar till och komma med en utvärdering här på bloggen, men hittils har jag somnat snabbare iallafall.

Som ett litet extra tillägg såhär på en tisdagskväll så tänkte jag slänga upp en lista på 10 saker som du inte visste, jag har inte vetat dom här sakerna tidigare iallafall så jag har kört en liten research så får vi se om det är något ni känner igen eller inte!

1. Vi har fått en signal från rymden år 1977 som varade i 72 sekunder, men vi vet än idag inte hur eller var den kom ifrån!
Min kommentar: Jag älskar rymden och jag tror verkligen på att det finns annat liv där ute, vi kan nog inte ens föreställa oss hur många planeter det finns där ute som nästan är som jorden. 
 
2. Fästingar är ingen insekt! Den är släkt med spindlarna och har 8 ben.
Min kommentar: Alltså fy f*n, nu blev fästingarna ännu äckligare i mina ögon eftersom jag är livrädd för spindlar också...
 
3. Det finns tydligen runt 22 tusen objekt som svävar runt jorden, allt från satelliter till rymdstationer.
Min kommentar: Wow! Jag trodde det var typ 100st... Haha hur mycket jag än läst om rymden har jag aldrig hört detta!
 
4. Coca-cola säljs i alla länder förutom 2st och det är Nordkorea och Kuba. Dock tror dom att det bara kommer vara Nordkorea i slutändan som inte säljer coca-cola.
Min kommentar: Jag kanske borde flytta till Nordkorea då för att bli av med mitt coca-cola beroende som inte är så lätt att bli av med kan jag lova. 

5. Antagligen så påverkas inte människans sömn pga fullmåne. För längesedan så påverkade fullmånen vissa människors sömn pga det starka ljuset. Men idag så är vi omringade av så mycket ljus att en fullmåne inte kan vara orsaken till din dåliga sömn, dock finns det väldigt många teorier om detta.
Min kommentar: Jag har undrat många gånger vad som kan göra att vissa säger att dom sover dåligt vid fullmåne men jag har aldrig i min vildaste fantasi kunnat ana att det har med ljuset att göra, man har väll rullgardiner?
 
6. En studie visar att barn vars föräldrar stoppar barnets napp i sin egen mun innan dom ger den till barnet visar att dom barnen löper mindre risk för astma och allergier.
Min kommentar: Jag har både astma och allergier så jag tror jag ska ta och fråga min mamma hur hon har gjort haha 😅
 
7. Gurka kan bota dålig andedräkt! Håll en gurkskiva mot gommen i ca 30 sekunder, det gör att fytokemikalierna i gurkan tar död på illaluktande bakterier.
Min kommentar: Låter för bra för att vara sant nästan, jag har nog aldrig lidit av dålig andedräkt förutom när jag ätit vitlök, haha men får väll testa på hunden. 😂
 
8. Att skratta i 10 minuter kan göra att du bränner ca 20-40 kalorier!
Min kommentar: Kanske är därför jag har så svårt för att gå upp i vikt, för att jag får skratt attacker rätt ofta!😆
 
9. Paret från filmen Titanic(Leonardo DiCaprio och Kate Winslet) hjälpte till att betala avgifter till sjukvård för den sista Titanic överlevaren, så hon inte skulle behöva sälja av fler titaniska minnen för att få ihop det ekonomiskt.
Min kommentar: Så snällt!😇
 
10. Läkare i Los Angeles strejkade under år 1976, det konstiga var att dödligheten minskade med totalt 18% under samma period.
Min kommentar: Hmm, låter skumt, kan det ha varit läkare som testade olika mediciner i smyg och låtsades att det var vanliga värktabletter?
 
Sådär! Ganska intressant tycker jag, man säger ju att man lär sig något nytt varje dag men nu har jag lärt mig minst 10 saker idag! Ha en fin kväll!💟
#1 - Nina Dorineé Sondell


Coolt! Jodå....jag rengjorde nog din tutte/napp i min egen mun men du var aldrig någon direkt napptjej 😂 Jag kämpade i 10 månader innan du tog den, jag ville hellre du skulle ha napp än att börja med tummen då det är mycket svårare att sluta med tumme och värre för tänderna och kommande tandställning om man suger på tumme. Så Gudarna ska veta att jag kämpade med tutten på dig 😂😂😂 ❤❤❤

Svar: Haha ja just det så var det! :)
Michaela

#2 - Alice Lindström

Vilket roligt inlägg!

Svar: Tack! Tycker det är jätte roligt med fakta som man inte hade en aning om :P
Michaela

#3 - Anonym

Hmmm Coka cola vet jag inte om du ska sluta med Mickan, vi hade ju super kul när du druckit cola 😂😂 Fullmåne o taskig sömn kan även ha med tidvatten o göra eller nåt sånt, det är vad jag fått veta när det gäller min sömnlöshet o fullmåne, skitjobbigt btw 😀 super kul blogg fina du 😉 Puss o kram hela dan från Mallis

Svar: Haha ja min energi blir lite starkare av coca-cola😂 Hoppas du har det bra Camilla😇🌸
Michaela