Ny design och "jakten på gud"

Nu har jag ändrat och trixat lite i designen här för första gången sedan jag startade den här bloggen, jag har haft blogg här på blogg.se tidigare(ska tilläggas att det var flera år sedan) och jag var ganska duktig på design och kodmallar. Men nu efter att dom ändrade blogg.se så förstår jag mig inte alls på dom nya koderna osv.. Men när jag väl har börjat så kommer jag nog aldrig sluta, tycker det är ganska kul!😝

Torsdag idag och det betyder helg för mig! Jag tror att jag bara ska ta det lugnt ikväll och se klart "Jakten på gud" på netflix. Det är skådespelaren Morgan Freeman som åker till olika delar i världen för att se dom olika religionerna och hur dom har kommit till, hur dom har ändrats med tiden och varför. Hela dokumentär-serien går väl ut på att se allt från olika perspektiv samtidigt som man kan se likheter som binder allt samman.
Jag tycker att den har varit jätte intressant hittills av det jag har sett och Morgan verkar vara en sån himla fin människa.
Jag tror ändå att jag kommer fortsätta fråga mig själv "Om gud skapade allt, vem skapade då gud?" även efter jag sett klart den men det är verkligen en serie för mig iallafall!😃

Jag hoppas att ni allihopa får en fin Torsdagskväll!💚

En lycklig fågel

Idag vill jag skänka en tanke till alla på denna planet, ja alla.
En tanke till alla som har gått igenom svåra stunder där ärret såklart är kvar, en tanke till alla som har det svårt just nu och en tanke till alla som kommer att gå in i en svår period framöver.
Jag önskar hopp till dig som känner hopplöshet, jag önskar styrka till dig som känner svaghet, jag önskar kärlek till dig som känner hat.

Här är några frågor du borde ställa till dig själv:

  • Vad är du tacksam för?
  • När var senaste gången du hjälpte någon?
  • När var senaste gången du var stolt över dig själv?
  • Vad hindrar dig från att se det positiva istället för det negativa?
  • Vad är lycka för dig?
  • Ger du upp för tidigt?
  • Vem är du när du är lycklig?
Pengar styr mycket i våran grymma värld, men dom lyckligaste stunderna kan man inte betala för att få och kärlek kan inte heller köpas. Hitta dig själv, tacka dig själv för allt bra du gjort, lär dig av allt dåligt du gjort, ge inte upp och älska dig själv. Tillåt dig själv att vara lycklig.

Imponerad av min egna bild!
Nu hade jag tyvärr inte kameran med mig ut, men det var så otroligt mycket fåglar i parken när vi var ute och gick vanliga promenaden med hunden igår så jag var tvungen att ta fram mobilen. En vit fågel flyger upp precis i samma ögonblick och jag lyckas få den här otroligt fina bilden trots att jag bara använde mobilkameran!😍
Jag tror att den där fågeln är väldigt lycklig

Intervjuar min mamma!

Nu blir det spännande! Jag har valt att intervjua min mamma om lite blandade saker men även udda tankar kring lite djupare ting, så roligt!😄

Min mamma heter Dorineé och är 47år. Hon jobbar som tandhygienist och är fotograf på fritiden. Ni hittar henne på instagram under namnet "Vindensmelodi", vill ni se hennes fotosida på facebook klickar ni HÄR! Hon har även en fotoblogg: FOTONINAS
Det här fotot på månen har hon tagit nu ikväll! Helt sjukt bra!
 
Här har ni dom 18 frågorna som jag har ställt till henne:

Vad tror du händer när man dör?
-Jag tror att vi går vidare till en annan form av liv, vår energi omvandlas till någon annan energi. Energi kan aldrig försvinna, bara omvandlas och vi vet ju med säkerhet att vi är uppbyggda av energi.
Sedan tror jag att vi har någon form av medvetande även där vi hamnar sedan efter döden.

Vad är det viktigaste i livet för dig?
-Det absolut viktigaste är ju givetvis mina barn💜
Den dagen man får barn inser man livets mening på ett annat sätt och vad som är viktigt på en annan nivå, utan mina barn skulle jag inte ha något liv.
Sedan värdesätter jag väldigt mycket tid, lugn och ro.....tid för reflektion och tid för att varva ner och se det stora i det lilla. Jag tror att det som är viktigast för människan förutom personliga relationer såsom till barn mm är att finna sig själv, lära känna sitt inre och sitt avklädda jag. Att lära sig älska sig själv och vara nöjd med det man har skapar ro i själen. Att finna det vackra i stunden du lever här och nu.

Vart tror du att du befinner dig i livet om 10år?
-Om 10 år jobbar jag fortfarande men har även kunnat spara ihop pengar så jag kan resa och se världen. Att resa och möta nya människor i alla de olika stilar och samhälls klasser är både givande och roligt. 
Jag skulle velat jobba som volontär någonstans också och hjälpa till.

Tror du att vi är ensamma i universum?
-Absolut inte !!! Den som tror det måste ha otur då den tänker😘😜
Nej, men jag tror absolut inte vi är ensamma.
Varje stjärna du ser är en sol - och bara i vår galax som kallas vintergatan finns miljarders stjärnor....alltså solar, och runt alla solar finns planeter.....så att det inte skulle finnas liv någon annanstans i universum är bara helt otänkbart! Klart det finns....men hur den livsformen ser ut kan vi inte veta.

Vad är din största dröm?
-Oj! Det var nog den svåraste frågan😂😅😆
Man har så många drömmar och fantasier och ideer....utan drömmar dör man en smula. Att drömma och hoppas är något viktigt för oss människor, att ha något att se fram emot, men det är ju så mycket man vill.
Jag tror att min största dröm är att alla lever i samspel med varandra och naturen. Typ som i Avatar😍
Den bästa filmen som gjorts ever!

Tror du på spöken/andar?
-Ja, eftersom jag tror att vi går vidare i någon form så tror jag att det finns spöken och andar.

Har du varit med om något övernaturligt som du verkligen inte kan förklara?
-Både ja och nej, det finns säkert någon som skulle kunna ge sig på en förklaring även om inte jag själv funnit någon förklaring till vissa händelser.

Glöm bort din riktiga ålder för en stund och berätta för oss utan att nämna siffror, hur gammal är du?
-😂😅😆
Jag är lite gråhårig i sidorna som jag förbrillt färgar över. Jag är några fler kilon överviktig nu än tidigare. Jag har kommit in i klimakteriet😂😂😂 
Det borde säga en hel del om min ålder.😂😂😂

Anser du om du tänker efter riktigt ordentligt att ett litet kryp har lika mycket rätt till livet som en människa, varför/varför inte?
-Ja, allt liv har lika mycket rätt att leva, allt liv har uppkommit på samma premisser och av samma fascinerande sätt, så varför ska det då inte vara av samma värde?
Men i den värld vi lever i så är det ju överordnat människan att bestämma över andra liv och vi har makt att bestämma över om de ska få leva eller inte.

När var senast du hjälpte en främling, och vad gjorde du?
-För några dagar sedan så stod jag i kön till kassan på Ica och det stod en ung kille i kassan mitt emot och kunde inte betala, alla i hans kö stod och verkade besvärade över att det tog sådan tid .....han försökte fråga på knagglig svenska om han kunde swisha istället då hans kort inte verkade fungera, men kassörskan svarade att det inte var möjligt.....Jag försökte se hur mycket han hade handlat över axeln på de som stod före mig i min kö....men såg inte riktigt. Jag tänkte att om det var mycket så hade ju inte jag heller pengar så det skulle räcka.....Men jag gick fram och frågade hur mycket han skulle betala.
Han hade köpt en låda mat och den gick på 79:-
That's it - det var det enda.
Jag betalade åt honom och han ville swisha mig, men jag sa att jag bjöd på det😇
Klart du måste få lunch!
Det kändes bra. Han blev jätteglad och tackade mig.

Om du fick ändra hela världen, vad är dom 3 första grejerna du skulle ändra på?
-1: Alla människors lika värde skulle verkligen betyda alla människors lika värde!!!! Inget jävla dravvel, utan verkligen vara så.
2: Alla skulle återigen i denna fråga leva i samspel med varandra och med naturen.
3: Alla djurs värde!

Om allt var möjligt, vart skulle du vara bosatt?
-Oj, jag skulle bo där jag bor nu men ha stugor och hus i varje världsdel.
De ställen jag förmodligen skulle besöka mest skulle vara Italien, Indien, Australien, Nya Zeeland, Grönland, Alaska, New York, Gran Canion och Minnesota och träffa släkten.
Kanske också en stuga i någon annan galax😄😂😇

Ingen kommer kunna ta reda på om det finns ett liv efter detta eller inte men om vi leker med tanken och låtsas att vi på något konstigt sätt fått reda på till 100% att det bara blir "svart" när man dör, vad hade du gjort då? Hade du ändrat på något i ditt liv?
-Jag hade varit mer rädd för döden eftersom det med säkerhet skulle vara slut då, men jag vet inte om jag hade levt annorlunda då jag tycker att jag försöker leva ett sånt bra liv jag kan utifrån de förutsättningar jag har.

Vad lyssnar du oftast på, vad hjärnan eller hjärtat säger?
-Det är olika i olika sammanhang. När det gäller jobb och pengar och karriär och skola mm lyssnar jag på hjärnan.
När det gäller möten med andra människor och mina intressen mm lyssnar jag på hjärtat.

Om du fick ge ett råd till dig själv när du var tonåring, vilket råd skulle du ge?
-Oj! Jag skulle ha försökt att intala mitt tonåriga jag att inte söka kärlek på fel sätt och inte söka bekräftelse på fel sätt utan vara säker på att jag dög som jag var och allt det där andra kommer om man älskar sig själv först.
Jag skulle ha berättat att jag trodde på mitt tonåriga jag och att jag kunde bli vad jag ville och uppmanat mig att kämpa och gå en naturvetenskaplig linje. Hela världen står öppen sedan du har en god grund att stå på.

Hur tror du att jorden kommer gå under?
-För det första så tror jag att det är ett måste för att det ska kunna byggas upp igen och för att moder jord ska få tid att återhämta sig.....och vi ska få en underbar grön jord igen utan förstörelse och nedbrytning.
Jag tror att jorden "gått under" tidigare också och att det kommer att hända igen.
Bara på några tusen år är hela städer utplånade och omhändertagna av moder jord om intelligent liv skulle försvinna från denna planet.
Bara på några tusentals år skulle det knappast finnas något spår av oss idag.
Men hur det exakt skulle ske en undergång vet jag inte! Kanske ett atomvapen krig.

Tror du på att någon/något skapade bing bang(om du ens tror på big bang?) av någon anledning och isåfall, vilken anledning skulle det vara?
-Jag tror absolut på Big Bang och jag tror att det fortfarande sker Big Bangs ute i universum där nya planeter föds och nytt liv uppstår.
Jag tror att allt hänger ihop och att det mycket väl kan finnas högre intelligens bakom detta. Syftet är nog att få någon slags ordning i kaoset i universum.
När det blir ordning på en planet finns miljontals andra att jobba med. Vi är en del av en process större än vad vi är kapabla till att förstå.

Om alla människor har blivit tilldelade olika uppgifter i livet, vilka/vilken uppgift tror du det är som du ska utföra under din tid här på jorden?
-Kärlek! Kärleken till allt levande är det enda budskap som kan och förmodligen är det enda syftet.
Alla kommer någon gång till ett stadium där man inser att det är mer vinning av att sprida godhet och kärlek än att sprida hat och förstörelse.
Om det inte sker i detta liv så sker det i ett annat, i någon annan form, någon annanstans.
Jag brukar kalla de som är fyllda med hat och inte ser någon mening med att vara en god och hjälpande människa för "unga själar"
De har inte kommit så långt ännu. Men det kommer!

Riktigt bra och inspirerande svar tycker jag! Vad tycker ni?😇
Slänger in en bild på mig och mamma här😍 Den är tagen ca 1 månad innan jag flyttade till Spanien så bilden är mer än 1år gammal, men jag hittade tyvärr inte åt någon bild på bara oss från när hon,hennes kille och min lillebror besökte oss på Gran Canaria.
 

Cruz Pampa!

Helgen är ju här, och vi firade in fredagskvällen igår med att gå på en restaurang, jag surfade runt för att hitta ett steakhouse med bra kött. Jag lyckades!
Cruz Pampa heter restaurangen och ligger här i Valencia centrum!😊

Vi hade inte sett restaurangen innan, bara några bilder. Men vi ringde och bokade ett bord på uteserveringen eftersom vi har hund. När vi väl kom dit var det så mycket mysigare än vad jag hade tänkt mig så det blev jättebra!
Det är sällan jag skriver ut namnet på restaurangen men dom var så himla duktiga och gästvänliga! Dom får 5/5 av oss alla tre(av mig, min pojkvän och även hunden vågar jag lova).

Vi satte oss ner, dom kom ut med vattenskål till våran lilla valp på en gång samtidigt som menyerna. Vi beställde en god ost till förrätt och sedan entrécote med bakad potatis till, supergott! När vi hade ätit färdigt så kommer en av dom ut med två mini köttbitar som dom tillagat utan salt till vår hund, uppskattades verkligen! När det väl är dags att gå hem så kommer dom ut med notan och visar att dom bara har tagit betalt för 1 portion av den bakade potatisen(vi beställde 2), dom sa att eftersom vi inte hade ätit upp allt så behövde vi bara betala för 1. Helt otroligt, vi hade inte ätit upp allt för att det var så mycket mat att vi bara helt enkelt inte orkade mer och ändå bjöd dom på den, det är första gången jag varit med om detta på restaurang.
Riktigt gott, fint, härligt och vänligt ställe! Rekommenderar starkt denna restaurang om ni någon gång besöker Valencia!😍