Hur man uppnår sina mål

Hej på er!
Måndag idag, ny vecka och nya tag! Jag har ganska många mål här i livet, ett av dom håller jag på att jobba med här i Spanien just nu. Man kan lätt bli stressad när det börjar närma sig och då jag idag har funderat väldigt mycket kring mina mål så har jag kunnat skilja på vad som ger bäst resultat i slutändan.

Jag tänkte skriva lite om hur man på bästa sätt uppnår sina mål, det kan vara ett mål som bara tar en vecka att uppfylla och det kan vara ett mål som tar flera år att uppnå. Men oavsett om ditt mål är litet eller stort så har jag några tips till dig för att du ska kunna se din framgång på vägen till målet och även hur du ska tänka när du sätter ett mål.

När du sätter ett mål så är det viktigt att du gör det realistiskt dvs att du sätter ett rimligt mål som du själv tror att du kommer kunna klara av. (Till exempel, om ditt mål är att bli miljonär och idag har du 0kr så kanske du inte ska sätta målet tills nästa vecka, då är det inte ett rimligt mål).

Skriv gärna ner detta och besvara frågorna så att du har det sparat på ett papper.

1. Vad är ditt mål? Fundera över om det är ett stort eller litet mål för dig.

2. Vad innebär det här målet för dig? Tänk efter om det kan vara avgörande för många andra saker också, det hjälper dig att få ett bättre målfokus om du har flera anledningar till att vilja nå upp till målet. Skriv alltså ner alla saker som kommer att förändras till det positiva när du väl har uppnått målet.

3. Hur viktigt är det här målet för dig på en skala från 1-10? Om du behöver sätta ett mål så hoppas jag att du tycker att det är viktigt, besvarar du 1 på den här frågan kanske du inte bryr dig så mycket om att klara det, så då kommer tyvärr resultatet att bli slarvigt eller aldrig ens färdigt. Reflektera isåfall över målet, vad du kan ändra på som får målet att bli viktigt för dig.

4. Hur lång tid ska du ta på dig att uppnå målet? Är det ett stort mål som du tror kommer att ta lång tid så kan det vara väldigt smart att sätta delmål på vägen som du kan bocka av allt eftersom så att du inte tappar glöden på vägen.

5.
Vad har du för plan B? Om något skulle gå snett eller om något delmål inte är uppnått innan "dead line" så är det bra om du har fler lösningar som får dig att ta dig närmare ditt mål, ibland är det till och med så enkelt som att bara ändra tidsplaneringen, att du inser att du inte kommer hinna och då skjuter fram datumet för när målet ska vara uppnått. Man kan även skära ner målet en bit om det inte gått exakt som planerat från början, bättre det och klara målet som du nu har sänkt ner lite, istället för att tappa energin när man inser att det kanske inte går fullt ut.

Jag hoppas att detta hjälpte lite på traven iallafall! Ha en fortsatt bra Måndag!💚
Keep going för f*n until the mål is klart!😂
#1 - Amanda Persson

super bra inlägg och jättefin bild :)

Svar: Tack så mycket! :)
Michaela

#2 - Tessie - Fotograf

Inspirerande bra inlägg! Super fin bild med, du äger en av mina dröm hundar, kommer själv att äga en liten fralla innan jag dör! :D

Svar: Tack så mycket! :) Ja frallorna är så härliga! :)
Michaela