Intervjuar min mamma!

Nu blir det spännande! Jag har valt att intervjua min mamma om lite blandade saker men även udda tankar kring lite djupare ting, så roligt!😄

Min mamma heter Dorineé och är 47år. Hon jobbar som tandhygienist och är fotograf på fritiden. Ni hittar henne på instagram under namnet "Vindensmelodi", vill ni se hennes fotosida på facebook klickar ni HÄR! Hon har även en fotoblogg: FOTONINAS
Det här fotot på månen har hon tagit nu ikväll! Helt sjukt bra!
 
Här har ni dom 18 frågorna som jag har ställt till henne:

Vad tror du händer när man dör?
-Jag tror att vi går vidare till en annan form av liv, vår energi omvandlas till någon annan energi. Energi kan aldrig försvinna, bara omvandlas och vi vet ju med säkerhet att vi är uppbyggda av energi.
Sedan tror jag att vi har någon form av medvetande även där vi hamnar sedan efter döden.

Vad är det viktigaste i livet för dig?
-Det absolut viktigaste är ju givetvis mina barn💜
Den dagen man får barn inser man livets mening på ett annat sätt och vad som är viktigt på en annan nivå, utan mina barn skulle jag inte ha något liv.
Sedan värdesätter jag väldigt mycket tid, lugn och ro.....tid för reflektion och tid för att varva ner och se det stora i det lilla. Jag tror att det som är viktigast för människan förutom personliga relationer såsom till barn mm är att finna sig själv, lära känna sitt inre och sitt avklädda jag. Att lära sig älska sig själv och vara nöjd med det man har skapar ro i själen. Att finna det vackra i stunden du lever här och nu.

Vart tror du att du befinner dig i livet om 10år?
-Om 10 år jobbar jag fortfarande men har även kunnat spara ihop pengar så jag kan resa och se världen. Att resa och möta nya människor i alla de olika stilar och samhälls klasser är både givande och roligt. 
Jag skulle velat jobba som volontär någonstans också och hjälpa till.

Tror du att vi är ensamma i universum?
-Absolut inte !!! Den som tror det måste ha otur då den tänker😘😜
Nej, men jag tror absolut inte vi är ensamma.
Varje stjärna du ser är en sol - och bara i vår galax som kallas vintergatan finns miljarders stjärnor....alltså solar, och runt alla solar finns planeter.....så att det inte skulle finnas liv någon annanstans i universum är bara helt otänkbart! Klart det finns....men hur den livsformen ser ut kan vi inte veta.

Vad är din största dröm?
-Oj! Det var nog den svåraste frågan😂😅😆
Man har så många drömmar och fantasier och ideer....utan drömmar dör man en smula. Att drömma och hoppas är något viktigt för oss människor, att ha något att se fram emot, men det är ju så mycket man vill.
Jag tror att min största dröm är att alla lever i samspel med varandra och naturen. Typ som i Avatar😍
Den bästa filmen som gjorts ever!

Tror du på spöken/andar?
-Ja, eftersom jag tror att vi går vidare i någon form så tror jag att det finns spöken och andar.

Har du varit med om något övernaturligt som du verkligen inte kan förklara?
-Både ja och nej, det finns säkert någon som skulle kunna ge sig på en förklaring även om inte jag själv funnit någon förklaring till vissa händelser.

Glöm bort din riktiga ålder för en stund och berätta för oss utan att nämna siffror, hur gammal är du?
-😂😅😆
Jag är lite gråhårig i sidorna som jag förbrillt färgar över. Jag är några fler kilon överviktig nu än tidigare. Jag har kommit in i klimakteriet😂😂😂 
Det borde säga en hel del om min ålder.😂😂😂

Anser du om du tänker efter riktigt ordentligt att ett litet kryp har lika mycket rätt till livet som en människa, varför/varför inte?
-Ja, allt liv har lika mycket rätt att leva, allt liv har uppkommit på samma premisser och av samma fascinerande sätt, så varför ska det då inte vara av samma värde?
Men i den värld vi lever i så är det ju överordnat människan att bestämma över andra liv och vi har makt att bestämma över om de ska få leva eller inte.

När var senast du hjälpte en främling, och vad gjorde du?
-För några dagar sedan så stod jag i kön till kassan på Ica och det stod en ung kille i kassan mitt emot och kunde inte betala, alla i hans kö stod och verkade besvärade över att det tog sådan tid .....han försökte fråga på knagglig svenska om han kunde swisha istället då hans kort inte verkade fungera, men kassörskan svarade att det inte var möjligt.....Jag försökte se hur mycket han hade handlat över axeln på de som stod före mig i min kö....men såg inte riktigt. Jag tänkte att om det var mycket så hade ju inte jag heller pengar så det skulle räcka.....Men jag gick fram och frågade hur mycket han skulle betala.
Han hade köpt en låda mat och den gick på 79:-
That's it - det var det enda.
Jag betalade åt honom och han ville swisha mig, men jag sa att jag bjöd på det😇
Klart du måste få lunch!
Det kändes bra. Han blev jätteglad och tackade mig.

Om du fick ändra hela världen, vad är dom 3 första grejerna du skulle ändra på?
-1: Alla människors lika värde skulle verkligen betyda alla människors lika värde!!!! Inget jävla dravvel, utan verkligen vara så.
2: Alla skulle återigen i denna fråga leva i samspel med varandra och med naturen.
3: Alla djurs värde!

Om allt var möjligt, vart skulle du vara bosatt?
-Oj, jag skulle bo där jag bor nu men ha stugor och hus i varje världsdel.
De ställen jag förmodligen skulle besöka mest skulle vara Italien, Indien, Australien, Nya Zeeland, Grönland, Alaska, New York, Gran Canion och Minnesota och träffa släkten.
Kanske också en stuga i någon annan galax😄😂😇

Ingen kommer kunna ta reda på om det finns ett liv efter detta eller inte men om vi leker med tanken och låtsas att vi på något konstigt sätt fått reda på till 100% att det bara blir "svart" när man dör, vad hade du gjort då? Hade du ändrat på något i ditt liv?
-Jag hade varit mer rädd för döden eftersom det med säkerhet skulle vara slut då, men jag vet inte om jag hade levt annorlunda då jag tycker att jag försöker leva ett sånt bra liv jag kan utifrån de förutsättningar jag har.

Vad lyssnar du oftast på, vad hjärnan eller hjärtat säger?
-Det är olika i olika sammanhang. När det gäller jobb och pengar och karriär och skola mm lyssnar jag på hjärnan.
När det gäller möten med andra människor och mina intressen mm lyssnar jag på hjärtat.

Om du fick ge ett råd till dig själv när du var tonåring, vilket råd skulle du ge?
-Oj! Jag skulle ha försökt att intala mitt tonåriga jag att inte söka kärlek på fel sätt och inte söka bekräftelse på fel sätt utan vara säker på att jag dög som jag var och allt det där andra kommer om man älskar sig själv först.
Jag skulle ha berättat att jag trodde på mitt tonåriga jag och att jag kunde bli vad jag ville och uppmanat mig att kämpa och gå en naturvetenskaplig linje. Hela världen står öppen sedan du har en god grund att stå på.

Hur tror du att jorden kommer gå under?
-För det första så tror jag att det är ett måste för att det ska kunna byggas upp igen och för att moder jord ska få tid att återhämta sig.....och vi ska få en underbar grön jord igen utan förstörelse och nedbrytning.
Jag tror att jorden "gått under" tidigare också och att det kommer att hända igen.
Bara på några tusen år är hela städer utplånade och omhändertagna av moder jord om intelligent liv skulle försvinna från denna planet.
Bara på några tusentals år skulle det knappast finnas något spår av oss idag.
Men hur det exakt skulle ske en undergång vet jag inte! Kanske ett atomvapen krig.

Tror du på att någon/något skapade bing bang(om du ens tror på big bang?) av någon anledning och isåfall, vilken anledning skulle det vara?
-Jag tror absolut på Big Bang och jag tror att det fortfarande sker Big Bangs ute i universum där nya planeter föds och nytt liv uppstår.
Jag tror att allt hänger ihop och att det mycket väl kan finnas högre intelligens bakom detta. Syftet är nog att få någon slags ordning i kaoset i universum.
När det blir ordning på en planet finns miljontals andra att jobba med. Vi är en del av en process större än vad vi är kapabla till att förstå.

Om alla människor har blivit tilldelade olika uppgifter i livet, vilka/vilken uppgift tror du det är som du ska utföra under din tid här på jorden?
-Kärlek! Kärleken till allt levande är det enda budskap som kan och förmodligen är det enda syftet.
Alla kommer någon gång till ett stadium där man inser att det är mer vinning av att sprida godhet och kärlek än att sprida hat och förstörelse.
Om det inte sker i detta liv så sker det i ett annat, i någon annan form, någon annanstans.
Jag brukar kalla de som är fyllda med hat och inte ser någon mening med att vara en god och hjälpande människa för "unga själar"
De har inte kommit så långt ännu. Men det kommer!

Riktigt bra och inspirerande svar tycker jag! Vad tycker ni?😇
Slänger in en bild på mig och mamma här😍 Den är tagen ca 1 månad innan jag flyttade till Spanien så bilden är mer än 1år gammal, men jag hittade tyvärr inte åt någon bild på bara oss från när hon,hennes kille och min lillebror besökte oss på Gran Canaria.
 
#1 - Anonym

Åhhh min lilla stora kloka flicka, vilka härliga och roliga inlägg det blir 🤗💖🙏
Älskar kortet på oss 💖💖💖
Love you for ever!!!

Svar: Jag älskar dig också mamma!
Michaela

#2 - ullie

ja vi tyckte rätt lika på många frågor din mamma o ja men så är vi typ jämngamla så då blir det nog så

önskar dej en fin tisdag kramar

Svar: Vad roligt att höra! :) Nu var jag tvungen att tänka efter, är det inte måndag idag? Tills jag insåg att kvällen snart är slut och du förmodligen menar en fin Tisdag imorgon :P Önskar dig detsamma!
Michaela