Kost som är bra för ditt hår!

Godmorgon ville jag nästan säga men det är absolut inte morgon, men jag vaknade så himla sent idag så det känns fortfarande som morgon!

Jag är ju utbildad frisör även om jag inte jobbar som det, men det kan man verkligen inte tro om man kollar på mitt hår! Herregud säger jag bara! Jag har blekt sönder det och sedan insett att jag inte trivs med ljust hår och färgat mörkt igen. Detta har hänt mig flera gånger, att jag aldrig lär mig. Men nu senaste året här i Spanien så sliter det ju av all sol också, jag kan rekommendera er som är utomlands mycket att använda uv-protection för håret.
Ja iallafall så tror jag att det var sista gången jag blekte mitt hår, hoppas jag. Jag har alltid tänkt "mitt hår kommer ju inte gå av"....
Men oj oj oj, nu är vissa delar av mitt hår endast ca 10cm kort, DET HAR GÅTT AV! 
Jag använder löshår eftersom det inte ens är någon frisyr, det är bara tussar😂 Förut har jag alltid använt mig av tejp löshår eftersom det är mest skonsamt för håret, men då får jag inte använda balsam vid tejpen vilket gör att det knappt hamnar balsam i mitt eget hår som behöver det som mest. Så nu har jag fått hjälp av en tjej här i Valencia som har sytt in löshår i flätor(weaving metoden) så nu sitter det fast riktigt ordentligt i upp till 2-3 månader och jag kan använda balsam i hela håret!

Förutom att lägga värmeskydd i håret när man använder värmetänger, att använda hårinpackning några gånger i veckan och allt det vanliga som hör till att bevara håret så går vi nu till mina fantastiska kost tips..

Lax! -Gör ditt hår starkare och håller hårbotten återfuktad!

Ägg! -Håret växer snabbare och förnyar hårsäckar!

Räkor! -Innehåller zink(brist på zink kan orsaka håravfall).

Bönor & Linser! -Ökar hårväxten!

Sötpotatis! -Skyddar mot mjäll, gör ditt hår glansigare.

Grekisk yoghurt! -Hårvänligt protein.

Jordgubbar & Blåbär! -C-vitamin, bra för blodcirkulationen i hårbotten!

Ha en fortsatt bra dag och ät mycket av detta nu så kanske du vaknar upp som en prinsessa imorgon!😉
#1 - Alice Lindström

Tack för tipsen!

Svar: Varsågod! :)
Michaela

#2 - Annika

Va jobbigt att håret går av! Men tack för tipsen, mitt hår har inte varit sig likt efter sommaren.
Nu får jag lägga om kosten tror jag:)
Kram A

Svar: Ja det känns inte så bra när det bara går av mer och mer.. Sommaren så sliter det mer eftersom det är mycket sol och bad tror jag :) Prova köpa hem en riktigt bra inpackning och sov gärna med den! Kosten är också viktig såklart :D Kram!
Michaela

#3 - Amanda Persson

bra tips, saker jag inte tänker på när jag äter :)

Svar: Tack! :)
Michaela

#4 - Mrs Kjellström

Bra hårtips :D

Svar: Ja eller hur! :D
Michaela

#5 - Frida

Bra tips ! Och perfekt eftersom det du tipsar om är saker osm jag älskar att äta :D
Såg att du bor i Spanien! Flyttar dit om 2,5 vecka. Min pojkvän är redan där nere men jag hade några grejer jag behövde fixa i Sverige innan jag kunde flytta ner!

Svar: Tack! Ja men perfekt! :D Vad härligt med Spanien, det är grymt skönt att bo här :)
Michaela