Mindfulness, Yoga & Meditation

Här kommer inlägget jag sa att jag skulle skriva om när jag precis hade börjat meditera på kvällarna! Skillnaden mellan mindfulness, Yoga och Meditation och även lite rolig fakta!😄

Som sagt i tidigare inlägg så är jag väldigt ny inom detta område och bara antog att det var vanlig meditation jag kört. Så nu har jag frågat min mamma som kan lite mer om detta och även surfat runt lite och ska nu försöka förklara dom olika metoderna.
Dom liknar varandra, att ta dig till nuet, få kontroll över känslor, och ge dig lycka.
Oavsett om man utför yoga eller bara mediterar eller kör minfullness så visar vetenskapen på att alla mår bättre, är lugnare och upplever sitt liv som mer meningsfullt.

Mindfulness
Mindfulness är den nyare metoden som används för att få din uppmärksamhet i nutiden, det är en kroppscanning för att lära sig leva här och nu. Att inte bekymra sig om framtiden och inte grubbla över det som redan hänt.
I mindfulness ingår också olika övningar som meditation, kroppskänning och andningsövningar. Det värdefullaste är ju faktiskt vad som händer just nu.
När man börjar lära sig mindfulness så bör det göras på en lugn plats när man är i stillhet, men efter utveckling så kan du alltså använda detta i din vardag för att leva i nuet.
Även om du sitter på ett café i stan så kan du använda dig av mindfulness när du känner efter hur bakelsen smakar, hur det känns i dina händer när du håller om den varma kaffe koppen osv.

Yoga
Yoga är en jätte gammal träningsform som många kan tro bara är olika fysiska ställningar men i yoga så ingår även meditation för att rensa hjärnan på dåliga tankar. Man ska alltså få ett högre medvetande. I yoga gör man olika mantran och andningsövningar.
Yogan kommer ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet "yoga" betyder "balans", vilket man kan förstå eftersom att yoga skapar balans mellan kropp och själ.
Det finns åtta “chakras” i kroppen där människor absorberar kosmisk energi och yoga kan rena dom och behålla den positiva livsenergin.

Meditation
Meditation är kroppslig och mental avslappning i kombo med koncentration som har praktiserats över hela världen i tusentals år. I dagens läge finns det så olika metoder men traditionell meditation praktiseras i sittande upprätt läge med ögonen slutna och händer som vilar i knäet. Ordet "meditera" betyder "att röra sig mot mitten". Det handlar om att bara vara, i stillhet.
Meditation kan innebära att du tittar på en ljusflamma, visualiserar en avkopplande plats eller ett objekt, så att din uppmärksamhet vilar på bilder, koncentrerar dig på andan eller andra liknande idéer. Meditation är medvetenhet om vårat inre liv.

Extra roligt: 
-Ett lik i Indien förvaras i en frys. Det var en indisk guru som gick bort samtidigt som han mediterade. Många av hans anhängare är dock övertygade om att han inte är död, utan bara är i ett så djupt tillstånd, och att han utan tvekan kommer att vakna till snart...😂

-Det finns något nytt som heter "doga", det är alltså yoga för hundar. Man kan alltså lära hunden några enkla övningar och tydligen få den att slappna av under sin doga med sin matte eller husse! Coolt!

 
#1 - Frida

Ja verkligen! Vi har skaffat lägenhet i Valencia så jag åker dit den 8e Oktober :) Vart bor du?

Svar: Jaha vad trevligt! Vi bor också i Valencia!😁
Michaela

#2 - Frida

Nej vad kul! Vart i Valencia bor ni? :) Då vet jag vem jag ska fråga om tips i Valencia :D

Svar: Vi bor mitt i centrum :) Dock vet jag inte om jag har så mycket tips, vi har bott på Gran canaria väldigt länge så Valencia är ganska nytt för oss också! :)
Michaela

#3 - Emma Engström

Tycker verkligen detta är så himla intressant! :D

Svar: Vad roligt att du tycker det! Jag kommer att uppdatera om mer sånt här framöver! :)
Michaela

#4 - Bunny

Asså hunden!!! <3 Så fin haha!

Svar: Ja han är bedårande! :)
Michaela