Uppskatta att du lever här och nu!

Ibland när saker och ting känns hopplöst och när man tappar den här gnistan som man vanligtvis brukar ha, då är det viktigt att börja uppskatta det man har.

Jag är väldigt positiv och glad som människa, jag tycker att jag ofta har en drivkraft som kör över dom flesta hinder jag stöter på, men ibland så tar det stopp även för mig. Nu har jag faktiskt inte gjort något i helgen pga det här stoppet. Det är lätt att det blir så när man verkligen inte vet vad man ska ta sig till, allt känns jobbigt och det är mycket saker som händer på en och samma gång. Som att man får motvind efter motvind, det kommer ju att ordna sig på ett eller annat sätt tillslut men det som fastnar i min impulsiva hjärna är bara ordet NÄR. När blir allt bra och när blir det som jag vill!
Det är lätt att fastna i dom tankarna, men det bästa du kan göra då är att se det som du har istället för att se det som du inte har. Man måste lära sig att uppskatta saker här i världen, det finns alltid någon som har det värre.

Nu är det här någonting som jag själv behöver jobba på, att uppskatta att jag lever här och nu men jag tänkte att jag kan skriva om det så det kanske hjälper någon till också.💜

Det kan nog bli svårt det här men jag tror att när man väl lyckas så kommer det att kännas underbart. Att leva här och nu, även att uppskatta dom här sakerna som är så stora egentligen fast vi inte ser det alla gånger. Nu är det väldigt olika från person till person, men att sitta fast i en värld som är orättvis får många uppleva under livet i olika grader. Vi ställs inför utmaningar hela livet och en sak som är lätt för dig kan vara svår för någon annan.

Du kanske inte har det där du önskade att du hade men du lever och är frisk! Du kanske inte inte har alla dom där pengarna som du har drömt om men du har en familj som älskar dig, samtidigt kanske det sitter en miljonär i samma stad som dig som alltid önskat sig en riktig familj. Du kanske inte har det där huset du ville ha men du bor iallafall inte på gatan. Genom positivt tänkande så får du en bättre vardag oavsett hur ditt liv ser ut och det är fakta.

Små saker kan också förändra din uppskattning till livet.
Blir du förbannad för att du klev i en vattenpöl? Tänk istället vad glad du är att du kunde känna vattnet som blaskade runt i din sko, tänk att det finns folk som inte har några ben eller fötter som någonsin kommer att känna det.
Blir du irriterad på barnet som skriker på caféet? Tänk vad härligt att du hör någonting, du kan höra skriket men du kan också höra fågelkvitter en tidig sommarmorgon, det finns dom som är totalt döva som aldrig hör någonting.
Frågar du dig själv varför just du fick dålig syn? Du kommer inte att vakna upp en dag och se bra bara för att du går med dom negativa tankarna att varför just du, tänk vad bra att du inte är blind, tänk vad bra att du till och med kan ha hjälpmedel som glasögon som gör att du faktiskt ser bra!
Det där är bara exempel på små saker som man så lätt glömmer, att det kunde varit värre. Ja, ni förstår budskapet iallafall.

Jag ska försöka tänka på allt bra som har hänt mig, på alla svåra stunder som gjort mig starkare, på att det finns dom som har det tusen gånger värre, på att jag måste lära mig uppskatta det jag har! Man blir inte lycklig för att man har en ferrari, man blir inte lycklig för att man får tusen likes på instagram. Man blir lycklig när man lär sig att acceptera verkligheten, din egna verklighet. Man blir lycklig när man kan uppskatta sitt liv som man blivit tilldelad på denna jord.
#1 - Anonym

Du är så klok min unge! ❤❤❤
Älskar dig från månen och tillbaka 🤗👍💖